Kopalnice

Ločeno stranišče

Nekoč je veljalo, da so predvsem v tipskih in blokovskih stanovanjih, kopalnico tlačili v najmanjši in najtemnejši kotiček stanovanja, kar pomeni, da je bila ta  brez naravne svetlobe in naravnega prezračevanja. Boljšo pozicijo si je danes kopalnica izborila v projektiranju hiš in sodobnih gradenj. Kadar pričnemo načrtovati kopalnico je zmeraj potrebno premisliti o potrebah uporabnika in njegovem tempu življenja. In predvsem pretehtati število uporabnikov. V kolikor bo kopalnico uporabljalo več ljudi je več kot smiselno predvideti ločeno stranišče.

Ločen wc potrebuje straniščno školjko, v kolikor prostor dopušča tudi pisoar in manjši umivalnik. Zaželjeno je tudi ogledalo in omara, oziroma police za odlaganje brisač. Dizajn straniščnih školjk je neverjetno napredoval. Pri InDizajnu priporočamo, da straniščno školjko kombinirate z obliko umivalnika. Školjka je lahko viseča oziroma konzolna ,seveda če nam to dopušča stenska odtočna inštalacija. Pri taki rešitvi je predvsem olajšano čiščenje. Tudi kotliček oz. nadometni splakovalnik, lahko elegantno skrijemo  v steno.

Pri InDizajnu smo za eno izmed naših strank izdelali izris manjšega stranišča, ki ima v svoji zasnovi prav vse kar potrebuje uporabnik. Talna keramika je v temnejših naravnih odtenkih. Na steni je za popestritev umeščena bela keramika z zanimivim potiskom. Pohištvo je izdelano v temnem lesu in kljub modernim linijam deluje domače. Prostor je svetel in odprt. Rezultat našega dela, ki je predstavljen s pomočjo fotorealistične 3D vizualizacije si lahko ogledate v spodnji galeriji.© 2022 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha