Nasveti

Spalnice – načrtovanje

Čepav ponavadi dajemo večji poudarek na opremi prostorov kjer se zbira družina in obiskovalci vašega doma, je prav da se pri opremljanju posvetimo tudi spalnici.

Človek nevede v spalnici preživi precej časa, zato je počutje v njej zelo pomembno.

Ureditev spalnice

Okrogla postelja

Pri izbiri postelj imamo na voljo precej različnih izvedb okvirjev, ki so lahko leseni ali pa oblazinjeni s tekstilom in usnjem, vseeno pa nosijo le estetsko funkcijo. Pomembnejša je izbira prave vzmetnice. Pri tem vam priporočam da se ne oprimete rešitve, ki jo predlagajo znanci, prijatelji ali mediji. Ampak raje sami preizkusite čim več vzmetnic in se odločite na podlagi tega. Pri tem pa ni nujno, da je vzmetnica, ki je najdražja tudi najboljša.

»Postavitev postelje v precejšnji meri kroji prostor. Pri tem poskrbimo, da imamo do postelje lahek dostop. Če pa se razprostira skozi spalnično okno čudovit razgled, potem postelja naj bo postavljena tako, da bomo ob prebujanju priča pogledu na naravo in sončne žarke.«

Velike spalnice

Če niste preveč omejeni s prostorom, lahko spalnico pregradite v manjši prostor z vgradnimi omarami, in spalni del.

Naj omenim še, da za dober počitek televizija v spalnici ni priporočljiva.

Osvetlitev

Na splošno je za osvetlitev spalnice je priporočljiva posredna in razpršena svetloba. Z uporabo stropnih svetil ali pa niza manjših stenskih svetilk.

Če pred spanjem radi berete, je dobrodošla svetilka ob vzglavju postelje, drugače pa je primernejša nočna svetilka z minimalno osvetlitvijo.

Poskrbite da bodo stikala v dosegu iz postelje.

Barva spalnice

V spalnici so priporočene svetle in pomirjajoče barve.

Spalnica

Lahko se odločate med nežnimi hladnimi barvami, za toplejši občutek pa med nežno rumeno, breskovo ali nežno roza barvo.

Potrebno JE upoštevati, da se v spalnici dnevno ali tedensko menjajo barve – bodi si posteljnina, ali pa oblačila in tako se lahko v prostoru hitro znajde preveč barv, kar daje neprijeten občutek nereda.

Temu se izognemo z uporabo glavne bele barve, ki pa jo popestrimo z barvo pohištva, posteljnine in z drugimi dodatki.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://izris-pohistva.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '416'}); });


© 2023 Proles Prosen d.o.o. | 0038640466774 | info@izris-pohistva.com | izvedba: alex & miha